Gilroy Public Library

leed Logo.png
Gilroy, CA

This 54,589 SF new library consists of a two level poured in place concrete structure with associated interior and site work improvements. Project includes library shelving space, conference rooms, a community room, quiet study rooms and a children’s room. The exterior skin consists primarily of curtainwall and plaster, while the interior makes use of high quality and durable materials including terrazzo, fabric acoustic panels, ceramic tile and anigre style wood paneling. Along with site improvements like benches, uniquely designed bike racks, vintage lighting, permeable paver walkways, pervious parking stalls and gray water irrigated landscaping, a 50,000 SF park-like pedestrian Paseo has also been created.

Services Provided:

Architect of Record:

Client:

News:

Construction

Harvey Davis Devereaux

City of Gilroy

None

Completed 2012

Civic Center

LEED Gold